VoIP is bellen over het internet, een stuk veiliger en betrouwbaarder dan de “oude” ISDN lijnen, die veel onderhoud nodig hebben. Omdat er steeds meer gecommuniceerd wordt over internet is door KPN besloten om de ISDN lijnen niet meer te onderhouden. Dit betekent dat er gestopt gaan worden met vaste telefoonlijnen. In sommige gevallen is ook uw alarm aangesloten op een vaste lijn, u bent dus nu gewaarschuwd!

VoIP voor ZZP-ers en MKB

Er zijn tal van voordelen bij het overstappen naar VoIP! Zo heeft u nog maar 1 nummer, waarmee u overal bereikbaar bent. Bent u onderweg, op vakantie of juist aan het werk? Door de internetverbinding bent u altijd bereikbaar, zonder problemen. Zowel voor ZZP-ers als voor grotere MKB bedrijven is VoIP een perfecte oplossing. Diverse nummers kunnen gekoppeld worden, waaronder ook uw mobiele nummer. Doorschakelen op bepaalde tijden kan door middel van een handige app vrij eenvoudig gerealiseerd worden.

Bellen over breedband internet een stuk goedkoper

Gesprekken via internet worden omgezet in kleine datapakketjes die worden verstuurd. Door gebruik te maken van VoIP is het datagebruik erg laag en is bellen bijna gratis. Je ontvangt na het overstappen dan ook geen facturen meer voor het bellen. Voorbeelden van de VoIP toepassingen zijn bijvoorbeeld Whatsapp (externe link https://www.whatsapp.com) en Skype (https://www.skype.com/nl/). Hiervoor is het enige noodzakelijke de aanschaf van een smartphone. Uiteraard wordt er zakelijk gezien ook gebruik gemaakt van vaste telefoons die via internet kunnen bellen.

Hoe werkt het bellen over internet?

Via DSL – De vaste telefoons worden aangesloten op het modem in plaats van de PTT stekkerdoos. Dat is het! Tijdens de gesprekken merk je niet dat je via de breedband verbinding belt, de kwaliteit is meer dan superieur te noemen.
Via glasvezel – Hierbij wordt de telefoon aangesloten op het glasvezelmodem in de meterkast. Meer is het eigenlijk niet. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, wij checken dit uiteraard voor jou.
Tijdens de aansluiting ontvang je van ons een zeer uitgebreid en handig stappenplan, echt geschikt voor iedereen. Uiteraard helpen wij jou ook telefonisch (via onze eigen VoIP) en desgewenst komen wij langs om de installatie uit te voeren. Overigens is dit in alle jaren dat wij VoIP aanbieden nog nooit voorgekomen.

De voordelen van VoIP

Ach, wij zijn echt overtuigd van de noodzaak van Voice over IP en begrijpen dat alle punten o een rijtje wel zo overzichtelijk is. Wij zetten ze dan ook graag nog even heel handig op een rijtje:

  • Nummerbehoud is mogelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Flexibel
  • Kostenbesparend
  • Geen telefooncentrale nodig
  • Betrouwbaar (99% uptime)
  • Mobiel-vast koppeling

Contact over VoIP

Waar wij ook zijn; onderweg, op vakantie, thuis of op kantoor, doordat wij gebruik maken van VoIP kun je ons altijd bereiken! Bel ons gerust op 0252 203 035. Natuurlijk begrijpen wij dat in sommige gevallen een bericht sturen prettiger kan zijn, ons contactformulier is 24/7 beschikbaar om in te vullen. Uiteraard bellen wij dan weer zo snel als mogelijk terug.